Wie zijn wij

ROELOF KRIJGSMAN

Ik ben architect. Ik ontwerp duurzame woningen, praktijkruimten, kantoren en bedrijfshallen. Mijn grootste drive? Een mooie wereld. Mooi om naar te kijken en duurzaam om in te leven. Ik streef er dan ook naar dat al mijn werk esthetisch, ecologisch, economisch en emotioneel in balans is.

Als kind was ik bezorgd over de zure regen. Ik bestelde de folder bij Postbus 51 en was blij dat internationale afspraken er voor zorgden dat Freon-gas in spuitbussen en koelkasten reduceerden.  De klimaatverandering van nu is helaas van een grotere orde dan alleen bedreiging van de ozonlaag. Het zou mooi zijn als we met heel veel mensen in beweging komen, iets doen! Het Klimaatverdrag van Parijs biedt hoop, maar is het voldoende? Het boekje Cradle2Cradle van Willian McDOugh & Michael Braungart heeft me laten inzien dat door innovatie en het kweken van draagvlak een duurzame toekomst mogelijk is.  Ik realiseerde me dat ik daaraan kan bijdragen door mijn grootste passie architectuur te combineren met duurzame innovatie.

Ik kijk bij mijn werk dan ook altijd naar wat er mogelijk is op het gebied van energiebesparing in combinatie met esthetiek. Ik hoop zo te inspireren, mijn kennis te delen en samen te werken met partners en klanten.

Ik ben 25 jaar architect, waarvan de eerste 20 jaar projectleider en directeur op grote architectenbureaus. Sinds  2013 werk ik zelfstandig in mijn ontwerp- en muziekstudio Kruis-11 aan de Stationsweg in Geldermalsen.

ROBERT DUIN

Ik ben een techneut. Ik zit al 30 jaar in het vak. Ik ontwerp, installeer en geef energieadvies. Al direct vanaf mijn opleiding was ik continu aan het kijken hoe het anders kan, beter.

Mijn passie voor duurzaamheid is met de jaren sterk gegroeid. Ik zag ook wel dat het beter kon, maar het moet ook gemakkelijk toepasbaar zijn. Techniek is geen broodje kaas, klanten moeten echt goed voorgelicht worden. Nu nog steeds kom ik bij mensen die de HR-ketel niet goed afgesteld hebben, waardoor het HR-component verwaarloosd wordt. Dát zijn de dingen waar ik me sterk voor maak: haal het beste uit je installaties. En ik zorg ervoor dat mijn klanten snappen hoe het werkt.

Ik vind het belangrijk dat ik al vooraan in het proces van verduurzamen van de woning of ander gebouw zit: zo kunnen er geen belangrijke zaken over het hoofd gezien worden. Dit voorkomt dat mensen maatregelen nemen waarvan ze later spijt hebben. Daarom past de samenwerking met Roelof  zo goed.

De uitvoering doe ik graag samen met mijn eigen team van Duin Installatietechniek: jongens die net als ik, passie voor duurzaamheid hebben en hun hart bij innovatieve installatietechnieken hebben liggen.