Menukaart

Grondige analyse en plannen voor de toekomst

Woningpaspoort

We komen bij jou thuis om zo precies te zien, te horen en aan te voelen wat jouw woonwensen zijn.  Op welke plek wil jij meer wooncomfort? Waarmee wil jij energie besparen, of zelfs energie opwekken? Wat is je budget? 

Na dit gesprek maken we een analyse van jouw woning. We berekenen jouw huidige energiekosten en we brengen in kaart welke maatregelen deze een heel eind kunnen verlagen. Of misschien zelfs wel naar helemaal nul. We maken nu een stappenplan maken naar verbetering van je woning. Je ziet nu precies:

  • welke maatregelen voor jou geschikt zijn
  • wat ze je kosten en 
  • wat ze je opleveren

Dit stappenplan is overdraagbaar voor latere ingrepen en ook voor de bewoners die na jou komen. 

Je hebt dan een goed beeld van wat verstandig is om nu eerst te doen en wat je (misschien) later nog wilt doen. Je ziet in in een oogopslag wat de impact bij iedere actie is.   

Het woningpaspoort kost € 650,- inclusief BTW.

We werken met de NoM-Ready tool

We maken in deze fase gebruik van de NoM-Ready tool: een tool die landelijk gebruikt wordt door professionele adviseurs. De tool is op honderden huizen getest en leverde een positief resultaat waarbij met zekerheid gesteld kan worden dat hiermee desinvesteringen, hoofdbrekers en spijt voorkomen worden.  Het geeft een helder beeld van de financiële consequenties die de maatregelen met zich mee brengen op het gebied van de energierekening, investering, onderhoud, vervanging en einde-levensduur. 

Wat gaan al die maatregelen kosten?

In het Woningpaspoort nemen we een globale indicatie op van de bouwkosten van de voorgestelde stappen, maar ook geven we je een prognose wat je gaat besparen op je energierekening. Op deze manier kun je in een vroeg stadium zien hoeveel financiering er per stap nodig is. Bij uitwerking van de eerste stappen kunnen wij een bouwkostenraming maken waarmee je preciezer inzicht krijgt in hoeveelheden, materialen, kosten, uitvoeringskosten, etc.

Uitwerking van de plannen A-Z

Technisch Ontwerp

Het woningpaspoort maakt het je erg gemakkelijk om de keuze te maken of je wel of niet aan de slag gaat. Ga je er voor? We werken de voorgestelde stappen verder uit op tekeningen.

Al jouw woonwensen worden nu concreet. Nu zie je hoe het er straks uit komt te zien met welke materialen en producten. Als de tekening naar je zin klaar is, maken we de technische omschrijvingen en vragen we een vergunning aan. 

Met dit technisch ontwerp kun je al je offertes aanvragen.  We kunnen je ook helpen met het aanvragen van mogelijke subsidies en financieringen die beschikbaar zijn voor het verduurzamen van je woning.

Voor het technisch ontwerp maken we een offerte op maat.

Realisatie en controle van de bouwwerkzaamheden

Uitvoering

Met het stappenplan en het technisch ontwerp begint het echt! Je hebt offertes aangevraagd en een keuze gemaakt voor de uitvoerders. In de bouw komt alles heel precies. En dat geldt zéker ook bij het installeren van energiebesparende maatregelen. Als je wilt,  begeleiden we de bouw, controleren we de gekozen bouwwijze van de uitvoerder en controleren we de kwaliteit van materialen en installaties.

Kies je ervoor ons te laten uitvoeren of de bouw te begeleiden: ook hiervoor maken we een offerte op maat.