Kleine moeite, groot plezier!

Mijn werk als installateur geeft me een hoop voldoening. Juist nu we echt na gaan denken over duurzame manier van verwarming, bloeit mijn hart op. Al jaren ben ik bezig om te kijken hoe het rendabeler en duurzamer kan. Eerst was ik een roepende in de woestijn. En nu word ik juist gevraagd als het gaat om duurzame manier van verwarmen.

Duurzaam betekent in mijn vak ook vaak goedkoper. Laatst had ik een onderhoudsklus. Mij valt dan meteen op dat de CV-keteltemperatuur hoog staat. Veel te hoog als je ziet waarvoor het gebruikt wordt. Bij gemiddeld gebruik kun je je CV-ketel gerust instellen op XXXX graden. Je ziet het resultaat hiervan echt terug in je energierekening.

Of zo was ik laatst bij mensen die hun zwembad verwarmden met SOLAR panelen. Een prima maatregel. Maar zorg er wel voor dat ze goed zijn ingesteld. Waarom moet je ze ook in de zomer instellen op 60 graden terwijl de zon dit gemakkelijk zelf kan? Ik heb er snel een zomer-winterschakelaart tussen geplaatst.

Klant blij en ik blij: langzamerhand komen we er wel: verwarmen op een duurzame en rendabele manier.

 

Neem nu contact met ons op!


Auteur: Robert Duin

Leave a Reply